Home · Hoe houd ik het water van de hottub schoon?

Hoe houd ik het water van de hottub schoon?

21.04.2022
Blog

Een hottub biedt ultieme ontspanning in de rust van je eigen tuin. Of je kunt ontspanning combineren met gezelligheid door samen met vrienden en familie te genieten van een hottubsessie. Hoe je jouw hottub ook gebruikt: het is belangrijk de hottub goed schoon te houden. Anders kunnen bacteriën en andere micro-organismen zich in het water verspreiden, en dat wil je natuurlijk niet. Wij helpen je op weg!

Hoe ontstaat vervuiling?

Als meerdere mensen achter elkaar in hetzelfde water gaan, wordt het water steeds vuiler en zal het steeds meer bacteriën bevatten. De verzamelde bacteriën gaan zich hechten aan de gladde wanden en de bankjes (biofilm). Uiteindelijk kunnen zelfs algen gaan groeien. Gelukkig kun je dit voorkomen.

Tips om hottubwater schoon te houden:

Maak gebruik van waterzuivering

Waterzuivering is – zoals de naam zegt – dé manier om het water langer schoon te houden. Waterzuivering is verkrijgbaar in zowel complete sets als in de vorm van losse artikelen. Voordat je één van deze systemen gebruikt, is het belangrijk dat je de pH waarde (ook wel zuurtegraad genoemd) test. Te hoge of lage waarden kunnen schadelijk zijn voor je gezondheid en voor de hottub.

Filters

Om watervervuiling te vertragen, kun je ook gebruikmaken van filters. Zoals een zandfilter met UV lamp. De UV lamp doodt onder meer algen en grotendeels alle bacteriën.

Preventie

Maar ook bij hottubwater geldt: voorkomen is beter dan genezen. Wellicht denk je er niet direct aan om, vóórdat je in de hottub, gaat even te douchen. Maar daarmee spoel je al een deel van het vuil weg. Denk hierbij aan zoals schilfers en verzorgingsproducten. Je kunt er ook voor kiezen om het water te vervangen.

Wil je meer weten over onderhoud van je hottub of welke hottub het best bij je past? Vraag het ons gerust!