Home · Hottub water vervangen

Hottub water vervangen

19.06.2023
Inspiratie

Een houtgestookte hottub in de tuin is de ideale manier om lekker te ontspannen in een warm buitenbad, alleen of samen, gewoon wanneer jij daar behoefte aan hebt. Maar een hottub vereist af en toe wel wat werk. Hoe zit het eigenlijk met het hottub water vervangen? Wanneer moet dat gebeuren en hoe kun je dat het beste aanpakken? Na het vervangen kun je starten met genieten!

Wanneer moet ik het hottub water vervangen?

Wanneer je het hottub water vervangen moet? Dat is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder:
– De gebruiksintensiteit;
– Of je wel of niet doucht voordat je in de hottub stapt;
– Waar je hottub staat;
– Of je hem afdekt wanneer hij niet in gebruikt is;
– Welke waterzuiveringsmethode je gebruikt.

Ga bij het beoordelen van de waterkwaliteit niet alleen af op hoe schoon het water eruitziet, maar controleer ook regelmatig de pH-waarde.

Lees ook: Hoe houd ik het water van de hottub schoon?

Hottub water vervangen: hoe pak je dat aan?

Is het tijd om het water in je hotub te vervangen, dan moet je hem natuurlijk eerst leeg laten lopen. Als je geen chloor of andere chemicaliën in je hottub gebruikt, kun je het water gebruiken voor het bewateren van je tuin! Anders zul je het water elders moeten afvoeren.

Is de hottub leeg, maak de kuip dan grondig schoon om eventuele achtergebleven bacteriën en algen te verwijderen.

Hoeveel water moet er in mijn hottub?

Na het schoonmaken kun je je hottub weer vullen met schoon water. Dat kan even duren. De hottubs van FinnWald dienen tot 10 centimeter onder de rand gevuld te worden. Hoeveel liters je nodig hebt is afhankelijk van het model en de grootte van je hottub. Er gaat zo’n 700 liter water in de kleinste uitvoering van onze Ofuro hottub, terwijl de XL variant van de Kotka hottub (de grootste hottub in ons assortiment) een volume van 1.600 liter heeft.

Let op: Begin pas met stoken zodra de hottub volledig gevuld is, anders kan de houtkachel zijn warmte niet kwijt! Wil je hier meer over weten, lees dan onze blogpost Hoe stook je een houtgestookte hottub?