Home · Welke hottub past bij mij?

Welke hottub past bij mij?

15.09.2023
Blog

“Welke hottub past bij mij?” Dat is een van de meest gestelde vragen die we krijgen bij FinnWald. Er zijn heel veel mogelijkheden, maar een van de belangrijkste keuzes die je zult moeten maken heeft betrekking op het formaat.

Hoe groot moet een hottub zijn?

Een grote hottub is natuurlijk fantastisch, maar je moet er wel de ruimte voor hebben. We raden daarom aan om eerst de beschikbare ruimte in je tuin op te meten. Hou er rekening mee dat je niet het volledige aantal vierkante meters voor de hottub zelf kunt gebruiken; er moet rondom voldoende ruimte overblijven. Niet alleen zodat de hottub toegankelijk blijft, maar ook in verband met (het stoken van) de houtkachel en het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. We raden aan om aan alle kanten minimaal 70 centimeter aan vrije ruimte over te houden.

Hoeveel personen passen in een hottub?

Zodra een berekening hebt gemaakt van de maximale oppervlakte die je hottub in beslag mag nemen, weet je hoe groot de hottub maximaal mag zijn. Maar hoeveel personen passen er in een hottub? Dat is natuurlijk afhankelijk van het postuur van de betreffende personen; een jong slank kind neemt vanzelfsprekend minder ruimte in beslag dan een grote en gezette volwassene. Maar over het algemeen kun je ervan uit gaan dat een ronde hottub met een binnendiameter van 180 centimeter voldoende ruimte biedt voor 4 tot 6 personen. Dit kunnen we echter het beste laten zien aan de hand van onze eigen hottub modellen.

Welke hottub past bij mij?

Als je een hottub voor 4 personen of een hottub voor 6 personen zoekt, dan kun je voor de hottub Vantana of de hottub Kotka kiezen. Deze ronde houtgestookte hottubs nemen vanzelfsprekend wel de nodige vierkante meters in beslag. Een model met een geïntegreerde houtkachel is een goede manier om wat ruimte te besparen. Zoek je een hottub voor een kleinere tuin dan kun je kiezen voor ons meest compacte model, de ovale hottub Ofuro. Dit is de perfecte hottub voor 2 personen – maar je kunt er ook heel riant alleen in ontspannen. Een inbouw hottub is overigens ook het overwegen waard als je beperkte ruimte in je tuin hebt.

Tot slot

Hoe groot de hottub die voor jou ideaal is moet zijn, is afhankelijk van de beschikbare ruimte in je tuin en met hoeveel personen je tegelijkertijd van je hottub gebruik wilt kunnen maken. Natuurlijk zal ook je budget een rol spelen. Kom je er zelf niet uit en heb je behoefte aan een persoonlijk advies? Aarzel dan nier om even contact met ons op te nemen. We helpen je graag bij het maken van een weloverwogen keuze!