Home · Hottub met interne kachel

Hottub met interne kachel

16.05.2024
Blog

Kies je voor intern of extern?

Heb je besloten om een hottub aan te schaffen en vraag je je af: “Welke hottub past bij mij?” Het antwoord op die vraag is afhankelijk van meerdere factoren. Iets waar je zeker goed over na moet denken is of je een hottub met interne kachel / geïntegreerde kachel of een hottub met externe kachel wil.

Hoe werkt een hottub met interne kachel?

Bij een hottub met interne kachel is de houtkachel in de behuizing van de hottub geïntegreerd. De vuurkamer bevindt zich dus onder de kuip. Bij onze hottubs met geïntegreerde kachel hoef je echter niet bang te zijn dat je je billen brandt als je precies boven de houtkachel zit; net als bij een hottub met externe kachel zit er een compartiment om de vuurkamer heen, waar het water verwarmd wordt. Het verwarmde water stijgt vervolgens vanzelf omhoog.

Lees ook: Hoe werkt een houtkachel bij een hottub?

Wat zijn de voordelen van een hottub met interne kachel?

Een hottub met interne of geïntegreerde kachel:

  • Is de ideale oplossing voor wie een hottub in een kleine tuin of op een klein terras wil neerzetten. Je hebt alleen plek voor de hottub zelf nodig, en hoeft geen rekening te houden met extra ruimte voor een externe houtkachel.
  • Bereikt sneller de gewenste temperatuur. Vanwege de geïntegreerde houtkachel is er namelijk iets minder ruimte in het bad zelf, waardoor er minder water verwarmd hoeft te worden.
  • Oogt wat rustiger/netter omdat de houtkachel deel uitmaakt van de hottub zelf en geen apart vrijstaand element is.

Is een hottub met interne kachel sneller opgewarmd?

Laten we twee hottubs van hetzelfde formaat vergelijken. Het verschil is dat de ene hottub een externe kachel heeft en de andere een interne. De hottubs mogen dan hetzelfde buitenformaat hebben, in de hottub met externe kachel gaan heel wat liters meer. De hottub met interne kachel is dus iets sneller op temperatuur omdat er minder water verwarmd hoeft te worden. Het verschil in opwarmtijd is echter minimaal.

Ontdek onze hottubs met geïntegreerde houtkachel

FinnWald biedt op het moment één hottub model met geïntegreerde houtkachel: de Vantana hottub. Als het basismodel met een inhoud van ongeveer 1000 liter niet voldoende ruimte biedt, dan kun je ook kiezen voor de Vantana XL – deze heeft een inhoud van maar liefst 1400 liter.

Bekijk de Vantana hottub