Home · Hottub in kleine tuin

Hottub in kleine tuin

28.04.2023
Blog

Heb jij grote dromen voor je buitenruimte, maar is je tuin niet zo groot? Dat betekent niet dat hij geen potentie heeft! Met een beetje creativiteit en een doordacht plan kun je zelfs van een kleine tuin een prachtige oase van wellness maken, waar je op elk gewenst moment heerlijk kunt ontspannen. Hieronder geven we een aantal handige tips met betrekking tot het plaatsen van een hottub in een kleine tuin.

Tips voor een hottub in een kleine tuin

1. Laat voldoende ruimte vrij rondom de hottub

Voordat je je gaat oriënteren op hottubs is het goed om een plattegrondje te tekenen en het maximale oppervlak te bepalen dat je hottub in beslag mag nemen. Hou er bij het opmeten rekening mee dat er voldoende ruimte rondom de hottub vrij moet blijven. Niet alleen om in en uit de hottub te kunnen stappen, maar ook voor onderhoudswerkzaamheden. We raden aan om minimaal 50 centimeter aan ruimte rondom vrij te houden.

2. Denk na over de vorm

Als een ronde hottub niet handig is in jouw tuin, kijk dan eens naar onze hottub Ofuro. Deze schitterende houtgestookte hottub, heeft een ovale vorm, waardoor hij uitstekend geschikt is voor klein bemeten tuinen. Bijkomend voordeel van dit model is dat hij veel sneller op temperatuur is dan de grotere uitvoeringen.

3. Kies voor een interne kachel

Een houtgestookte hottub met een geïntegreerde kachel, zoals bijvoorbeeld onze hottub Vantana, is ideaal voor een kleinere tuin. Met een interne kachel neemt je hottub namelijk een stuk minder ruimte in beslag.

4. Creëer sfeer met beplanting

Om je wellness beleving compleet te maken wil je vanzelfsprekend ook de nodige beplanting in de tuin. Bang dat je met een hottub in de tuin weinig ruimte overhoudt voor plantjes? Niet nodig! Je kunt met beplanting namelijk heel goed de hoogte in werken. Denk aan hangpotten en verticale tuinen langs je buitenmuren. Een met klimop begroeide houten afscheiding kan ook een uitstekende oplossing zijn om meer privacy in je tuin te creëren. Nu heb je alle tips om je eigen wellnesstuin te creëren!

Tot slot

Je hebt echt geen enorme buitenruimte nodig voor een hottub. Met een gedegen plan en een beetje inbeeldingsvermogen kun je de vierkante meters die je hebt optimaal benutten en een uitnodigende, sfeervolle wellnesstuin realiseren. Neem gerust even contact met ons op als je behoefte hebt aan een persoonlijk advies met betrekking tot een hottub in een kleine tuin; we helpen je graag!

Lees ook: Hoe verwarm je een hottub?