Home · Wat is de perfecte hottub temperatuur?

Wat is de perfecte hottub temperatuur?

22.01.2024
Blog

Er zijn veel redenen om te kiezen voor een hottub in je eigen tuin. Maar wat is nu eigenlijk de perfecte hottub temperatuur voor een houtgestookte hottub?

Wat is de perfecte hottub temperatuur in de winter?

De voordelen van een hottub in de winter zijn legio, en er is wat ons betreft niets zo heerlijk als op een koude winterdag van een warme hottub genieten. De perfecte hottub temperatuur tijdens de koudere maanden van het jaar ligt rond de 37oC – hetzelfde als onze lichaamstemperatuur. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van je persoonlijke voorkeur; sommige mensen vinden het prettig als het water iets minder warm is, anderen vinden wat warmer water juist fijn. Zorg er in elk geval voor dat de hottub temperatuur niet boven de 40oC uitkomt – te heet water kan immers brandwonden veroorzaken! Als het water vanwege de lage buitentemperatuur snel afkoelt, kun je natuurlijk altijd de houtkachel weer even opstoken.

Wat is de ideale hottub temperatuur in de zomer?

Wanneer de buitentemperatuur ‘s zomers boven de 30oC komt, lijkt een hottub temperatuur van tegen de 40oC wellicht wat minder aantrekkelijk. Natuurlijk kun je je hottub op zinderend hete zomerdagen gebruiken om af te koelen. In dat geval raden we een hottub temperatuur van rond de 30oC aan. Er zit echter wel een voordeel aan het aanhouden van de gemiddelde watertemperatuur van 37oC: als je eenmaal uit de hottub stapt, zal de buitenlucht heerlijk koel aanvoelen!

Wat is een goede hottub temperatuur als je met je kindje de hottub in gaat?

Wil je met je kindje in de hottub, dan is het belangrijk dat de hottub temperatuur niet te hoog komt. Baby’s kunnen hun lichaamstemperatuur immers nog niet goed reguleren. Je kunt daarom het beste dezelfde watertemperatuur aanhouden als wanneer je je kindje in bad doet: 36oC tot maximaal 38oC.

Tot slot

De perfecte hottub temperatuur is afhankelijk van de buitentemperatuur, jouw persoonlijke voorkeur en of er ook een kleintje in de hottub komt. Zorg in elk geval dat je gebruik maakt van een degelijke drijvende thermometer, zodat je de exacte watertemperatuur goed in de gaten kunt houden.