Home · Voordelen van een hottub in de winter

Voordelen van een hottub in de winter

15.09.2023
Inspiratie

Hottubs worden vaak geassocieerd met zwoele zomeravonden. Maar het mooie van een houtgestookte hottub is dat je er het hele jaar door gebruik van kunt maken – ook in de winter! Sterker nog, er is geen betere manier om de donkere maanden van het jaar door te komen dan met een hottub in de tuin. Wij hebben een aantal aantrekkelijke voordelen van een hottub in de winter voor je op een rijtje gezet!

Wat zijn de voordelen van een hottub in de winter?

Een hottub in de winter…

…is dé manier om op te warmen tijdens ijskoude dagen

Het kan in de winter soms lastig zijn om weer warm te worden zodra je thuiskomt, zeker als je handen en/of voeten erg koud zijn geworden. Op zulke momenten is er niets zo lekker als jezelf in het warme water van je hottub laten glijden. Je bent in no time weer opgewarmd!

…geeft je weerstand een boost

Veel van ons hebben in de winterperiode een verminderde weerstand, waardoor we vatbaarder zijn voor verkoudheid, griep en andere virussen. Naast gezond eten en voldoende slapen is ook regelmatig gebruik van je hottub een goede manier om je weerstand te versterken. Het gebruik van een hottub in de winter stimuleert de bloedsomloop, wat erg belangrijk is om voldoende zuurstof en nutriënten naar het hart en andere organen te transporteren. Daarnaast wordt de aanmaak van witte bloedcellen (die je lichaam beschermen tegen bacteriën en virussen) gestimuleerd.

…helpt bij gespannen en pijnlijke spieren en gewrichten

Bij koud en vochtig weer hebben we vaak meer last van gespannen spieren en pijnlijke gewrichten. Het warme water van je hottub helpt je spieren om te ontspannen en pijn te verlichten. Dat effect is nog sterker wanneer je kiest voor een houtgestookte hottub met bubbels!

…helpt om te ontstressen

De decembermaand brengt voor veel mensen extra stress met zich mee; het is vaak drukker op het werk, om nog maar niet te spreken over alle inkopen en sociale verplichtingen die gepaard gaan met de feestdagen. Dagelijks ontspannen in je hottub is dan de ideale manier om te ontstressen. Hoe dat precies zit kun je lezen in onze blogpost Stress verminderen: waarom warmte werkt.

…is een mooie manier om banden met anderen te versterken

We hebben ’s winters vaak minder energie, ook voor sociale activiteiten. Waar we er met mooi weer sneller op uit trekken om familie en vrienden op te zoeken, blijven we in de koude maanden van het jaar vaak liever thuis op de bank hangen – wat soms tot sociale isolatie kan leiden. Af en toe even wat mensen uitnodigen om gezellig in je hottub of sauna te komen ontspannen is dan een prima manier om in contact te blijven!

…is goed voor je mentale welzijn

Als gevolg van de korte dagen en het gebrek aan (zon)licht hebben veel mensen in Nederland last van een winterdip of seizoensgebonden depressie. Het gebruik van een hottub in de winter stimuleert de aanmaak van serotonine en dopamine en vermindert de hoeveelheid cortisol in het lichaam, wat een positieve invloed heeft op je mentale welzijn.

…draagt bij aan een betere nachtrust

Koude winternachten kunnen een negatieve impact hebben op je slaap, terwijl je die in deze periode juist zo hard nodig hebt. Voor bedtijd even in de hottub ontspannen is de ideale manier om je lichaam en geest tot rust te brengen. Daardoor val je je niet alleen makkelijker in slaap, de kwaliteit van je slaap is ook beter.

…is de beste plek om sterren te kijken

De nachten zijn het langst in de winter. Maar wist je dat je in dit seizoen (als het niet bewolkt is) ook de meest heldere sterren kunt waarnemen? En er is natuurlijk geen fijnere plek om die mooie sterrenhemel te bewonderen dan vanuit je eigen kleine hottub!