Home · Met je kindje in de hottub

Met je kindje in de hottub

04.11.2022
Niet gecategoriseerd

Een hottub wordt meestal aangeschaft om even heerlijk te ontspannen en tijd met jezelf, een partner of vriend(in) door te brengen. Maar ook voor kinderen is een hottub onwijs ontspannend en leuk! Maar waar moet je op letten als je een jong kindje meeneemt in de hottub? Lees hier tips en tricks over hoe je met je baby of jonge kindje een heerlijke tijd in de hottub hebt!

In de hottub met je kleintje

Misschien heb je wel eens een babyspa gezien: een bubbelbad gevuld met heerlijk warm water. Baby’s vanaf twee weken kunnen daarin met een nekband om, heerlijk drijven. Maar als je zelf een hottub in je tuin hebt, hoef je niet naar een babyspa toe. Je baby kan in jouw hottub ook heerlijk floaten (zo wordt het drijven voor de jonge kindjes ook wel genoemd)!

Drijven in warm water heeft veel positieve effecten op je baby’tje: het zorgt voor ontspanning, de warmte en tegendruk van het water helpen tegen krampjes en vaak slapen jonge kindjes heerlijk na een drijfsessie. Maar voordat je zo ver bent, moet je wel het een en ander voorbereiden. Lees hier waar je op moet letten! Het kan in zowel een elektrische als houtgestookte hottub!

Waar moet je op letten als je met je jonge kindje in de hottub gaat? 5 tips!

1. Blijven drijven: nekring, babyfloat of bandjes

Een goede voorbereiding is het halve werk wanneer je met je kleintje in de hottub gaat. Voor kindjes tot 1 jaar heb je een nekring of babyfloat nodig. Deze band bevestig je om de nek van je baby, zodat je kindje blijft drijven in de hottub. Is je kindje al wat ouder maar heeft hij of zij nog geen zwemdiploma? Zorg dan altijd voor bandjes.

2. Zwemluier

Als je kindje nog niet zindelijk is, is een zwemluier erg handig. Want ja: als er poep door de hottub drijft, zit je toch net wat minder lekker… Er zijn wegwerp- en herbruikbare zwemluiers te koop.

3. Schoon water

Water in een hottub blijft ongeveer vijf dagen schoon. Je kunt chloor in je hottub gebruiken, dan is het water langer te gebruiken. Maar voor een teer kinderhuidje is het beter om geen of niet te veel chloor te gebruiken. Wil je zeker weten dat het water in je hottub schoon genoeg is voor je kindje? Ga dan alleen met je kindje in de hottub als je net het water hebt ververst.

4. Temperatuur van het water

Het is belangrijk om de temperatuur van de hottub niet te hoog te laten oplopen wanneer je met je kindje in de hottub gaat. Een temperatuur tussen de 36 en 38 graden Celsius (eigenlijk dezelfde temperatuur als wanneer je kleintje in bad gaat thuis) is perfect. Zorg voor een goede thermometer om de exacte temperatuur van het water te meten. En stook je houtgestookte hottub niet té warm.

5. De buitentemperatuur

Let ook op de buitentemperatuur: je wilt niet dat je kindje het koud heeft zodra hij of zij uit de hottub komt. Ga niet in de hottub als het heel koud is buiten of wanneer je kindje door wind of regen erg kan afkoelen. En leg een lekkere omslagdoek klaar (zorg er eventueel voor dat deze verwarmd is).

Alle voorbereidingen gedaan? Dan ben je helemaal klaar om met je kindje in de hottub te gaan genieten! Liever eerst testen? Dan kun je bij ons ook een hottub huren!

Heb je nog geen hottub, maar wil je wel genieten met je kindje in een hottub? Finnwald heeft voor iedere tuin een prachtige hottub beschikbaar. Neem contact op voor de mogelijkheden, we denken graag met je mee!