Home · Kleine hottub

Kleine hottub

06.10.2023
Blog

Wanneer je je gaat oriënteren op hottubs, dan kom je er al snel achter dat er veel verschillende afmetingen verkrijgbaar zijn. Als je er de ruimte en het budget voor hebt dan is een grote hottub natuurlijk geweldig, maar een kleine hottub heeft ook zo zijn voordelen!

Wat zijn de voordelen van een kleine hottub?

Een kleine hottub biedt meerdere voordelen ten opzichte van een grotere uitvoering. Zo profiteer je van:

  • Minder waterverbruik

Een houtgestookte hottub dient tot 10 centimeter onder de rand gevuld te worden. Onze grotere hottubs, de Vantana en de Kotka, hebben een volume tussen de 1.000 en 1.600 liter. In onze kleine hottub, de Ofuro, gaat slechts 700 liter water. De hottub vullen en het hottub water vervangen kost dus een stuk minder tijd. Het feit dat je met een kleine hottub minder water nodig heeft, scheelt niet alleen op de kosten van je waterverbruik maar is ook beter voor het milieu!

  • Minder gebruikskosten

Met een kleine hottub bespaar je niet alleen op je waterrekening. Als je twee van onze hottubs in verschillende formaten gaat vergelijken zal de kleine hottub (ervan uitgaande dat beide modellen dezelfde isolatie en features hebben) altijd iets energie-efficiënter zijn dan de grotere uitvoering. Dat betekent dat je minder hout hoeft te stoken om de hottub op de gewenste temperatuur te krijgen. Een kleine hottub heeft bovendien een kleiner wateroppervlak en zal daarom ook minder snel zijn warmte verliezen.

  • Een kortere opwarmtijd

Hoe lang duurt het voordat een hottub warm is?” is een veelgestelde vraag. De exacte opwarmtijd is afhankelijk van meerdere factoren (zoals de buitentemperatuur en hoe goed het bad geïsoleerd is), maar een kleine hottub bevat minder water en zal gemiddeld dus ook sneller warm zijn. Ons Ofuro model is doorgaans al binnen een uur op de juiste temperatuur!

  • Lagere aanschafkosten

Het vervaardigen van een kleine hottub vereist minder materialen, waardoor de aanschafkosten vanzelfsprekend lager liggen dan bij een grote hottub. Ons Ofuro model is al verkrijgbaar vanaf €1.894,95, wat hem onze voordeligste hottub maakt.

  • Frequenter gebruik

Na een lange dag samen eventjes een uurtje ontspannen in de hottub? Als je een grote hottub hebt dan neem je wellicht de moeite niet om het deksel eraf te halen en de houtkachel op te stoken. Maar met een kleine hottub ligt de drempel om hem te gebruiken veel lager, al is het maar omdat je weet dat hij binnen no time is opgewarmd. Je zult vaker de tijd nemen om te ontspannen.

Meer weten over onze hottubs? Bekijk dan wat een hottub is, hoe een houtkachel werkt of bekijk onze grote hottubs voor 6 personen!