Home · Stress verminderen: waarom warmte werkt

Stress verminderen: waarom warmte werkt

08.06.2022
Blog

Niets zo fijn bij stress als een bad vol warm water of de warmte van je sauna. Bij beide ontspant je lichaam en glijdt alle stress langzaam van je af. Een hottub of sauna is the place to be bij stress.

Stress verminderen in een hottub

Met een hottub tover je jouw tuin om tot een ware wellness. Dompel jezelf onder in het warme water en laat alle stress van je afglijden. 

Bloeddruk verlagen in bad

Warm water zet je hart op een gezonde manier aan het werk door de bloedvaten open te zetten en bloed naar andere delen van het lichaam te pompen. Dagelijks een warm bad nemen helpt je bloeddruk te verlagen. 

Ontladen in warm water

Onder ‘normale omstandigheden’ schommelt je lichaamstemperatuur gedurende de dag. Bij mensen die minder lekker in hun vel zitten, zijn die schommelingen een stuk kleiner. Jezelf opwarmen als je je niet zo goed voelt helpt deze schommelen weer wat groter te maken en dat heeft effect op je stemming. Om jezelf op te warmen kun je ervoor kiezen om te gaan sporten, maar je gedachten even op nul in een hottub doet ook wonderen.

Stress verminderen in de sauna

Regelmatig een bezoekje brengen aan de sauna heeft een positief effect op je stofwisseling, bloedsomloop én natuurlijke weerstand. Maar, vooral belangrijk om stress te verminderen, de sauna helpt je om geestelijk tot rust te komen. 

Offline in de sauna

In de sauna neem je je mobiel niet mee. Tenminste, dat is niet heel gebruikelijk 😉  Onze mobiel leidt tot een voortdurende stroom aan prikkels. De mogelijkheden op onze telefoon zijn eindeloos en dat veroorzaakt stress. De nood aan informatie en sociale interacties zit dan ook steeds sterker ingeworteld in de mens. Reden te meer om het soms heel even offline te gaan en écht te ontspannen. 

Sauna verhoogt endorfine

De sauna verhoogt endorfine, serotonine en adrenaline in je lichaam. Dit zijn stofjes die zorgen voor een geluksgevoel. Ideaal als je stress wilt verminderen.

Stress verminderen in je eigen spa

Met een eigen hottub of sauna wordt ontstressen een stuk makkelijker. En een eigen spa in de tuin brengt namelijk een aantal voordelen met zich mee:

  • Meer privacy, wat voor veel mensen betekent dat ze beter kunnen ontspannen
  • Het is makkelijker de hottub of sauna geregeld te ‘bezoeken’
  • Reserveren van te voren is niet nodig

Weet je nog niet of je een elektrische of houtgestookte hottub wilt? Bekijk onze blog daarover!

Wil jij ultieme ontspanning ervaren met een wellness in je eigen tuin? Neem een kijkje bij onze hottubs en sauna’s of neem contact met ons op. We helpen je graag.