Home · Ronde Sauna

Ronde Sauna

09.08.2024
Blog

Ben je je het oriënteren op houtgestookte buitensauna’s? Dan heb je ongetwijfeld al gezien dat er verschillende uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Een ronde sauna biedt meerdere voordelen ten opzichte van buitensauna’s in andere vormen. Hieronder vertellen we daar wat meer over.

Wat zijn de voordelen van een ronde sauna?

Een ronde sauna warmt sneller op

Wanneer je een vierkante en een ronde sauna met dezelfde lengte en breedte vergelijkt, dan heeft de ronde sauna door het ontbreken van hoeken minder ongebruikte ruimte en dus minder ‘volume’. Dat betekent dat er minder lucht opgewarmd hoeft te worden, waardoor de ronde sauna sneller op de gewenste temperatuur is dan de vierkante sauna. 

Lees ook: Hoe snel is een houtgestookte sauna op temperatuur?

Je hoeft minder te stoken

Het feit dat er in een ronde sauna minder lucht verwarmd hoeft te worden (en de warmte net wat langer blijft hangen) betekent dat je minder hout hoeft te verstoken om de ruimte te verwarmen en warm te houden. De gebruikskosten van ronde sauna’s liggen dus ook iets lager dan bij sauna’s met een hoekig design. 

De warmte wordt gelijkmatiger verdeeld

Omdat warme lucht opstijgt, is het boven in een reguliere sauna altijd wat warmer dan onderin. Bij een ronde sauna zorgt de ronding van de bovenkant voor een optimale circulatie, waardoor de warmste lucht niet tegen het plafond blijft hangen. Het circulaire ontwerp van een ronde sauna faciliteert dus voor een meer gelijkmatige verdeling van de warmte.

De buitenkant is nagenoeg onderhoudsvrij

Dankzij de ronde bovenkant blijven er geen regenwater, sneeuw, bladeren en takken op het dak van de sauna liggen; alles wat er op terecht komt, rolt er vanzelf af. Ronde sauna’s vereisen dus minder onderhoud dan buitensauna’s met een plat dak. 

Interesse in een ronde sauna?

Ben je overtuigd door de voordelen van een ronde sauna? Ontdek dan de Barrelsauna en de Podsauna van FinnWald! Met deze modellen profiteer je van alle voordelen van een ronde sauna. 

Lees ook: Waarom kiezen voor een barrel sauna?

FinnWald