Home · Waarom kiezen voor een barrel sauna?

Waarom kiezen voor een barrel sauna?

17.11.2023
Blog

Welk seizoen het ook is, we maken graag gebruik van een sauna om te ontspannen. Er zijn sauna’s verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zoals barrel sauna’s. Maar wat is een barrel sauna precies? En wat zijn de voordelen van barrel sauna’s?

Wat is een barrel sauna?

Barrel is de Engelstalige term voor een grote houten ton. Een barrel sauna is dan ook een houten sauna, die een cilindrische vorm heeft, oftewel rond of ovaal. Barrel sauna’s zijn verkrijgbaar in zowel houtgestookte als elektrische uitvoeringen.

Wat zijn de voordelen van een barrel sauna?

Barrel sauna’s bieden een breed scala aan voordelen ten opzichte van andere sauna’s. Hierbij kun je denken aan:

  • Een gelijkmatige verwarming

Een van de unieke eigenschappen van een barrel sauna is de manier waarop de warmte verspreid wordt. Zoals je waarschijnlijk wel weet stijgt warme lucht altijd op. Bij veel sauna’s is het bovenin daarom vaak een stuk warmer dan op de laagste zitbank. Bij een barrel sauna is dat niet het geval; dankzij de ronde vorm is de warmste lucht constant in beweging. Daardoor wordt de warmte veel gelijkmatiger door de saunacabine gedistribueerd dan bij andere soorten sauna’s.

  • Efficiëntie

Een cirkel past in een vierkant, maar een vierkant past niet in een cirkel. Die vergelijking kun je ook toepassen op sauna’s; een barrel sauna heeft minder ongebruikte ruimte dan een vierkante sauna van hetzelfde formaat. Dat betekent dat er minder tijd nodig is om een barrelsauna op de gewenste temperatuur te krijgen. Met andere woorden: barrel sauna’s warmen niet alleen gelijkmatiger op, maar ook sneller. Dat betekent meer efficiëntie en lagere stookkosten.

  • Meer ruimte

Een bijkomend voordeel van de ronde vorm van een barrel sauna is het feit dat ook langere mensen er op een comfortabele manier gebruik kunnen maken. Een barrel sauna voelt sowieso veel ruimtelijker dan sauna’s in andere vormen. De Barrelsauna van FinnWald is beschikbaar in maar liefst zes verschillende afmetingen, waarvan de grootste geschikt is voor maximaal 10 personen. Ook heb je zelf keuze uit de kleur van je hottub!

  • Een onderhoudsvriendelijk design

Barrelsauna’s zijn ontworpen voor buitengebruik en uitstekend bestand tegen weersinvloeden. Bovendien zullen er, in tegenstelling tot bij een outdoor sauna met een plat dak, bij een barrel sauna nooit bladeren, takken, regenwater of sneeuw op het dak blijven liggen. Dit maakt een barrelsauna een hele onderhoudsvriendelijke keuze.

Benieuwd naar wat voor andere sauna’s we in het assortiment hebben? Bekijk ook eens onze Podsauna en Cube sauna!