Home · Waarom kiezen voor de buitensauna?

Waarom kiezen voor de buitensauna?

16.05.2024
Blog

Het genot van een buitensauna

Een eigen sauna is een hele goede investering. Regelmatig gebruik van de sauna is immers heel goed voor lichaam en geest. En wat is er nu fijner dan na een lange, stressvolle dag thuiskomen en je kunnen terugtrekken in je eigen sauna om te ontspannen en te genieten van een momentje voor jezelf? Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten particuliere sauna’s verkrijgbaar, zoals infraroodcabines die je in je badkamer of een andere ruimte in het huis kunt installeren. Maar wat ons betreft gaat er echt niets boven het genot van een buitensauna!

Waarom kiezen voor een buitensauna?

Een buitensauna biedt veel voordelen ten opzichte van een indoor sauna. Een buitensauna:

  • Beperkt je niet tot de ruimte die je binnenshuis hebt

Met een indoor sauna heb je altijd te maken met de beperkingen van de ruimte die je in huis hebt. Maar een buitensauna kun je in principe zo klein of groot laten maken als je wilt. Een knusse ruimte voor twee personen, of juist een ruime sauna om samen met het gezin of een groep vrienden te ontspannen.

  • Is makkelijker te ventileren

Om de luchtkwaliteit te waarborgen en schimmelvorming te voorkomen is het belangrijk om een sauna regelmatig te laten luchten. Met een buitensauna is dat een kwestie van simpelweg de deur openzetten.

  • Biedt een aparte ruimte om je terug te trekken

Een externe sauna maakt het, met name in een druk huishouden, een stuk makkelijker om je even terug te trekken en een momentje voor jezelf te nemen wanneer je daar behoefte aan hebt.

  • Brengt je dichter bij de natuur

Het groen in je tuin maakt van elke saunasessie een nog fijnere ervaring. Je zou zelfs een volwaardige wellnesstuin kunnen creëren!

  • Is beschikbaar in verschillende uitvoeringen

Bij FinnWald heb je de keuze uit een barrelsauna, podsauna of cube sauna, zowel in houtgestookte als elektrische variant. Er is dus voor elke tuin een passende oplossing te realiseren!

Wil jij ook het genot van een buitensauna in de achtertuin?

Ontdek de mogelijkheden met onze sauna configurator!