Home · Hoe creëer je een wellnesstuin?

Hoe creëer je een wellnesstuin?

13.10.2022
Niet gecategoriseerd

Een wellness maken van je tuin; dat is de ultieme manier om thuis te relaxen. Met een houtgestookte sauna en hottub zorg je voor een spa in eigen tuin. Wij zochten voor je uit hoe je die ultieme wellnesstuin creëert.

Te starten: de ruimte

Om een wellnesstuin te maken, heb je niet per se een grote tuin nodig. Het is belangrijk dat je je prettig voelt in je tuin en dat de elementen die jij belangrijk vindt voor de wellness, er in passen. Kies voor voldoende privacy in ieder geval voor een beschutte plek in je tuin.
Ga je voor de full experience, dan heb je meer ruimte nodig voor de wellness dan wanneer je kiest voor een minder uitgebreide spa. Bedenk vooraf waar jij het meeste waarde aan hecht voor ontspanning. Is dat na je saunabezoek rustig afdouchen in je buitendouche? Of relaxen bij een haardvuurtje? Dit kan zelfs in kleine tuinen!

Bron: @wonen_in_ooit

De belangrijkste elementen

De twee elementen die de basis zijn voor je wellnesstuin, zijn natuurlijk de hottub en sauna. De indringende warmte hiervan zorgen voor de ultieme beleving. Het ontspant, verlaagt stress en geeft je een geluksgevoel. En daarnaast is een houtgestookte hottub of sauna onwijs sfeervol en natuurlijk. Het is de perfecte basis voor je wellness.

Uitbreidingen

Naast de hottub (die ook met bubbels kan!) en de sauna, zijn er nog meer elementen die zorgen voor een wellnessgevoel in eigen tuin. Denk bijvoorbeeld aan een buitendouche.

En wat dacht je van een loungebank, onder de veranda? Met een knisperend haardvuur in de kachel van je veranda, een goed glas wijn… Maar ook comfortabele ligstoelen in je tuin zijn heerlijk voor een lekkere powernap. Weten welke hottub het best bij je past?

Waar moet je nog meer op letten?

Verlichting

Maak je ‘s avonds gebruik van je wellnesstuin? Dan is goede verlichting onmisbaar. Zodat je kunt lezen in je hottub wanneer je dat wilt. Of juist een romantische sfeer creëert met gekleurd, warm licht.

Geluid

Houd je van (rustgevende) muziek? Zorg voor een goede geluidsinstallatie die ook buiten gebruikt kan worden.

Ondergrond

Glibberen over gladde tegels is niet wenselijk wanneer je met natte voeten uit je hottub komt. Om niet uit te glijden, moeten de ondergrond in je tuin niet te glad zijn. Kies bijvoorbeeld voor tegels van keramiek; dat zijn prachtige tuintegels met een stroef oppervlak.

wellnesstuin
Bron: @Shack2.0

Geïnspireerd geraakt om ook een wellnesstuin te creëren en benieuwd naar de opties? Finnwald heeft prachtige houtgestookte hottubs en sauna’s voor iedere tuin. Neem contact op voor de mogelijkheden.