Home · Waarom kiezen voor een sauna in je tuin?

Waarom kiezen voor een sauna in je tuin?

17.11.2023
Blog

In Scandinavische landen is het heel gebruikelijk om over een eigen sauna te beschikken. Maar ook in ons land zien we een toenemende vraag naar sauna’s voor privégebruik. Met name houtgestookte sauna’s zijn erg populair. Hieronder leggen we kort uit waarom een sauna in je tuin echt het overwegen waard is!

De voordelen van een sauna in je tuin

Fysiek

De lichamelijke voordelen van regelmatig saunabezoek zijn bij velen wel bekend. De hoge temperaturen stimuleren de bloedsomloop, helpen om afvalstoffen uit je lichaam af te voeren middels transpiratie en helpen bij het verlichten van klachten aan de luchtwegen, spieren en gewrichten. Daarnaast is de wisselwerking tussen warm en koud een uitstekende manier om het immuunsysteem te versterken. Bijkomend voordeel: na een saunasessie slaap je als een roos. Het kan dus ook bijdragen tot een betere nachtrust, waardoor je sowieso lekkerder in je vel zit.

Mentaal

De voordelen van een sauna in je tuin zijn echter niet beperkt tot de lichamelijke effecten; ook op mentaal vlak heb je er baat bij. In de huidige prestatiegerichte maatschappij voelen velen van ons de druk om altijd maar productief te zijn. Het gevolg is dat we nauwelijks nog de tijd nemen om te ontspannen, en dat gaat ten koste van onze mentale gezondheid. Met een sauna in je tuin ben je veel sneller geneigd om even een momentje voor jezelf te nemen, om heerlijk te ontspannen en op te laden. En dat allemaal in het comfort van je eigen thuis.

Sociaal

Tot slot is er nog het sociale aspect. Samen ontspannen in de sauna is de ideale manier om op een gezellige en ongedwongen manier tijd door te brengen met geliefden, familie en vrienden. Want laten we eerlijk zijn, dat doen we eigenlijk te weinig!

Benieuwd naar hoe je nu het beste van een sauna in eigen tuin gebruik maakt? Lees dan onze blogpost over een saunasessie in 7 stappen!