Home · Waarom een houtgestookte sauna altijd een goed idee is!

Waarom een houtgestookte sauna altijd een goed idee is!

17.11.2023
Blog

Kun jij ook zo genieten van een dagje sauna? Fantaseer je wel eens over hoe fijn het zou zijn om thuis een privésauna te hebben? Een houtgestookte sauna in eigen tuin is altijd een goed idee! Hieronder leggen we uit waarom.

Wat zijn de voordelen van een houtgestookte sauna in eigen tuin?

Met een houtgestookte sauna in eigen tuin profiteer je van:

  • Ultieme ontspanning wanneer je maar wilt

Een houtgestookte sauna in eigen tuin is jouw persoonlijke toevluchtsoord – een plek waar je even kunt ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen. Gewoon wanneer het jou uitkomt.

  • Een authentieke saunabeleving

Hoewel er niets mis is met een infrarood sauna, gaat er wat ons betreft echt niets boven de traditionele ervaring die je krijgt in een houtgestookte sauna. Het knisperende vuur en de heerlijke geur van het hout maken van elke saunasessie iets speciaals!

  • Een natuurlijke, aangename warmte

Een houtgestookte sauna verwarm je (net als een houtgestookte hottub) door het stoken van een vuurtje in de houtkachel. Deze geeft een natuurlijke warmte af die als bijzonder prettig wordt ervaren. 

  • Keuze uit verschillende uitvoeringen

FinnWald levert houtgestookte sauna’s in drie verschillende uitvoeringen: de Barrelsauna, de Podsauna en de Cube sauna. Elke uitvoering is ook nog eens leverbaar in verschillende afmetingen. Het maakt dus niet uit of je behoefte hebt aan een kleine of juist grote sauna, er zal ongetwijfeld een model tussen zitten dat in alle opzichten aan je wensen en behoeften voldoet.

  • Een eenvoudige installatie

In tegenstelling tot bij een infrarood sauna is er met een houtgestookte sauna niet per se stroomvoorziening in de buurt nodig. Bovendien worden alle houtgestookte sauna’s van FinnWald kant-en-klaar geleverd!

  • Meer ruimte

Veel infraroodcabines zijn uitsluitend geschikt voor binnen, echter is de ruimte binnenshuis vaak beperkt. Een houtgestookte sauna is ontworpen voor buiten, waar je waarschijnlijk veel meer beschikbare ruimte hebt!

  • Heerlijk lang nagenieten

Zelfs nadat het vuurtje in de houtkachel is gedoofd, blijft de warmte in een houtgestookte sauna nog lang hangen.

Ben je inmiddels overtuigd van de voordelen van een houtgestookte sauna in eigen tuin? Verdiep je dan eerst even in onze 4 aandachtspunten voor een sauna kopen.