Home · Een sauna kopen: 4 aandachtspunten

Een sauna kopen: 4 aandachtspunten

15.09.2022
Niet gecategoriseerd

Een sauna is een prachtige, ontspannende eyecatcher, ook voor in je tuin. Denk je erover een sauna te kopen, maar weet je niet waar je op moet letten? Wij hebben de 4 aandachtspunten voor jou op een rij gezet.

1. De verschillende soorten sauna’s

Bij FinnWald heb je de mogelijkheid te kiezen tussen twee soorten barrel sauna’s: de sauna Salo en de sauna Porvoo. Zowel de Salo als de Porvoo zijn gemaakt van Europees vurenhout; wat zorgt voor een prachtige uitstraling. En ze zijn beide houtgestookt. Het verschil tussen de sauna’s? De grootte.

  • Heb je voldoende ruimte in je tuin? En wil je met meer dan vier personen in je sauna ontspannen? Dan is de Salo een geschikte sauna voor jou. In de Salo kun je tot zes personen genieten van ultieme ontspanning. De sauna Salo heeft een lengte van 205 centimeter en is binnen twee uur opgewarmd. Maak je Salo helemaal naar wens door alle opties.
  • Is jouw achtertuin niet zo ruim? Dan is de sauna Porvoo de ideale sauna voor jou. De Porvoo is met zijn lengte van 180 centimeter een compacte sauna. Alleen of samen (tot vier personen) geniet je van de intense, ontspannende warmte van de Porvoo. Het duurt zo’n 2 uur voordat de sauna warm is. Ook de Porvoo is naar eigen wens samen te stellen door de talloze opties.

2. De plek van de sauna

Misschien heb je een perfect hoekje in de tuin waar je de sauna wilt plaatsen. Let dan op de ondergrond: deze moet verhard en waterpas zijn. Zo staat je sauna stevig en recht.  Daarnaast wil je natuurlijk niet dat de sauna de doorgang naar de tuin verspert. Houd daarom rekening met de afmetingen van de sauna en de looppaden. En om volledig te genieten van het gebruik van je sauna, is het slim de sauna niet te ver bij je huis vandaan te plaatsen. Zo kan je eerst afdouchen en een warm voetenbad nemen. En dan, hup, de tuin in voor een saunasessie!
Twijfel je over de beste locatie van de sauna in je tuin? Laat het ons weten, dan denken we met je mee.

3. De opties om een sauna te kopen

Alle sauna’s van FinnWald zijn samen te stellen naar jouw eigen wens. Heb je de keuze gemaakt tussen een Salo sauna of een Porvoo sauna? Dan kun je nu de sauna helemaal eigen maken. Er zijn voor beide sauna’s talloze samenstellingen mogelijk, bijvoorbeeld door te kiezen voor een stalen band, extra isolatie of wijzigingen in het interieur. Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden; wij helpen je graag met het creëren van de perfecte sauna voor jouw tuin.

4. Je budget

Een sauna is een prachtige investering voor in jouw tuin. Heb je al nagedacht over het bedrag dat je wilt uitgeven aan een sauna? Bij FinnWald stel je al vanaf € 3100,- jouw sauna samen.

Meer weten over de sauna’s van FinnWald of wil je een sauna kopen? We helpen je graag om de perfecte sauna voor jou samen te stellen. Neem een kijkje bij onze houtgestookte sauna’s of neem contact met ons op.