Home · Hottub schoonmaken

Hottub schoonmaken

14.08.2024
Blog

Een eigen hottub in de tuin is fantastisch! Maar om een veilig en aangenaam gebruik te waarborgen is het natuurlijk wel van belang om de hottub goed schoon te houden. Hoe kun je dat het beste aanpakken, een hottub schoonmaken?

Hottub schoonmaken: zo pak je dat aan

Wil je het hottub water vervangen? Dan kun je het beste meteen de hottub schoonmaken. Dat gaat namelijk een stuk makkelijker als er geen water in de kuip zit. Deze klus is gelukkig niet al te ingewikkeld. Met het onderstaande stappenplan is het schoonmaken van je hottub een fluitje van een cent:

Stap 1: De hottub kuip schoonmaken

Om te beginnen is het zaak om de hottub kuip schoon te maken. Dit doe je eenvoudig als de hottub leeg is. Agressieve en chemische schoonmaakproducten zijn niet nodig; warm water met een scheutje afwasmiddel en een zachte spons volstaan prima! Omdat de meeste van onze hottub kuipen lichte kleuren hebben (grijs, crème, lichtblauw) kun je eventuele aanslag en vuilresten goed zien. PS: Met een hottub deksel wordt het schoonmaken een stuk makkelijker!

Stap 2: De behuizing schoonmaken

De buitenkant van je hottub vereist doorgaans niet veel aandacht. Indien er wat modder of bladeren op de houten behuizing zitten, kun je deze er gewoon afspoelen met de tuinslang.

Stap 3: De houtkachel van de hottub schoonmaken

Als je toch bezig bent met je hottub schoonmaken, is het raadzaam om meteen de houtkachel een beurt te geven. Voordat je hiermee begint moet je water in de dubbele wand van de kachel eruit laten lopen. Haal het as uit de aslade en spuit vervolgens de kachel schoon.

Stap 4: Het hottub filter reinigen

Heb je een hottub met filtersysteem? Om verstoppingen te voorkomen is het zaak om het filter regelmatig te reinigen. Dit wordt ook wel een backwash genoemd. Zorg altijd dat je het filter schoonmaakt voordat je het hottub water vervangt; zo komt het vuil uit het filter niet in je schone hottub water terecht.

Lees ook: Een hottub onderhouden in de winter of waarom je met een tattoo nog even moet wachten met sauna-bezoek.

FinnWald