Home · Hottub deksel

Hottub deksel

14.08.2024
Blog

Wanneer je een hottub gaat kopen, dan heb je de keuze uit diverse optionele extra’s. Denk bijvoorbeeld aan verlichting, een filtersysteem en/of een trap. Bij FinnWald kun je indien gewenst ook een hottub deksel meebestellen. Maar waarom is een hottub deksel een goed idee? En uit welke varianten kun je kiezen?

Wat zijn de voordelen van een hottub deksel?

Een hottub deksel:

  • Is veiliger

Open hottubs vormen een veiligheidsrisico voor jonge kinderen en dieren. Zij kunnen verdrinken als ze er per ongeluk in vallen. Zelfs als er geen water in de hottub zit, kunnen ze zich alsnog ernstig bezeren. Daarom raden we aan om het zekere voor het onzekere te nemen en je hottub na gebruik af te dekken. Bij voorkeur met een deksel – dat is een stuk steviger dan bijvoorbeeld een stuk zeil. Het scheelt ook weer een stuk tijdens het schoonmaken!

  • Houdt het water langer schoon

Het water in een niet-afgedekte hottub raakt aanzienlijk sneller vervuild. Er zullen binnen no time insecten, bladeren en ander vuil in de hottub terecht komen. Dat betekent vaker het hottub water vervangen. Een hottub met deksel is hygiënischer en bespaart tijd, geld en water.

Natuurlijk zijn er nog andere dingen die je kunt doen om het water schoon te houden. Hier lees je meer over in onze blogpost Hoe houd ik het water van de hottub schoon?

  • Helpt tegen algen

Een onafgedekte hottub die de hele dag in de zon staat is een broedplaats voor algen. Zelfs als je gebruik maakt van een filtersysteem en regelmatig de pH waarde van het water controleert, is de kans groot dat je op een gegeven moment toch geconfronteerd worden met troebel water en groene aanslag. Algen zijn gelukkig makkelijk te voorkomen door na gebruik een deksel op de hottub te doen. Zonder zonlicht krijgen algen namelijk geen kans! Check ook direct even de pH-waarde!

  • Voorkomt warmteverlies

Hoe lager de buitentemperatuur, hoe eerder het water in de hottub afkoelt. Een hottub deksel helpt om de warmte langer vast te houden. Zo kun je bijvoorbeeld ’s avonds nog even ontspannen in de hottub zonder dat je de houtkachel weer op hoeft te stoken; het water zal dan misschien niet de perfecte hottub temperatuur hebben, maar het zal zeker nog aangenaam zijn.

Welke soorten hottub deksels zijn er?

Ben je inmiddels overtuigd van de voordelen van een deksel voor je hottub, dan rest nog de vraag: welk materiaal heeft je voorkeur? FinnWald biedt momenteel keuze uit twee verschillende soorten hottub deksels:

  • Glasfiber

Hottub deksels van glasfiber zijn licht van gewicht, onderhoudsvriendelijk en goed bestand tegen verkleuring door zonlicht.

  • Geïsoleerd

Geïsoleerde hottub deksels voorkomen warmteverlies en zijn dan ook ideaal voor huishoudens die regelmatig meer dan eens per dag van de hottub gebruik willen maken.

FinnWald