Home · Hottub met kachel extern

Hottub met kachel extern

16.05.2024
Blog

De houtgestookte hottub met externe kachels

Wil je een hottub kopen, dan is een van de belangrijkste vragen die je moet beantwoorden: Ga je voor een externe of geïntegreerde houtkachel? Om je te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze belichten we hieronder kort de werking en de voordelen van een hottub met kachel extern.

Hoe werkt een hottub met kachel extern?

Bij een hottub met een externe kachel staat de houtkachel los van het bad. De kachel is middels pijpen aan de hottub verbonden. Wat betreft de werking is er echter geen verschil met een hottub met interne kachel. Bij beide uitvoeringen zit er een dubbele wand om de vuurkamer heen; zodra je de hottub vult, loopt er ook water naar dat compartiment. Zodra het water in het compartiment wordt verwarmd zal het de weg van de minste weerstand zoeken, en dat is door de pijp die met de hottub verbonden is. Het koudere water in de hottub stroomt via een lager geplaatste pijp weer naar het compartiment. Met andere woorden: zolang er een vuurtje in de houtkachel brandt zal het water blijven circuleren.

Wat zijn de voordelen van een hottub met externe kachel?

Een hottub met externe kachel:

  • Biedt meer ruimte in het bad zelf vergeleken met een hottub van hetzelfde formaat die een geïntegreerde of interne kachel heeft. Je kunt er dus met meer mensen tegelijk in zitten – of zelf van meer comfort genieten!
  • Is makkelijker met schoonmaken en onderhoud. Dat geldt zowel voor de houtkachel als voor de hottub zelf.
  • Voorkomt dat men zich per ongeluk aan de kachelpijp kan stoten; deze bevindt zich immers niet direct naast de rand van de hottub. Alle hottubs van FinnWald zijn overigens leverbaar met een hitteschild om de kachelpijp (optioneel).

Ontdek onze hottubs met externe houtkachel!

FinnWald biedt momenteel twee hottub modellen met externe kachels:

  • De ronde Kotka hottub, beschikbaar in twee uitvoeringen: de Kotka (1100 liter) en de Kotka XL (1600 liter).
  • De ovale Ofuro hottub, die met een inhoud van ongeveer 700 liter perfect geschikt is voor twee personen.

Configureer jouw hottub