Home · Een hottub kopen: 6 aandachtspunten

Een hottub kopen: 6 aandachtspunten

04.07.2022
Niet gecategoriseerd

Waar moet je rekening mee houden bij de aanschaf van een hottub? Een hottub kopen: 6 aandachtspunten op een rijtje.

1.Je budget

Natuurlijk is het belangrijk de prijzen op een rijtje te hebben voordat je een hottub aanschaft. Hoeveel wil of kun je aan de hottub uitgeven? Onze hottubs stel je al samen vanaf € 1894,94. FinnWald biedt verschillende hottubs aan. Neem eens een kijkje bij onze Vantana, de Ofuro of de Kotka!

2.De grootte van de hottub 

Onze hottubs zijn te verkrijgen in verschillende maten en vormen. Zo is de Ofuro een ovale hottub waar je met z’n tweeën of alleen in kan relaxen en geniet je in de ronde Kotka XL met het hele gezin in 1600 liter water. Bij het bepalen van de grootte is niet alleen de ruimte in je tuin belangrijk. Denk er ook over na hoe snel je het water op temperatuur wilt hebben en met hoeveel personen je tegelijk wilt kunnen ontspannen.  

3.De plek van de hottub

Als je de grootte van je hottub hebt bepaald, is het natuurlijk ook belangrijk dat je voldoende vlakke ondergrond hebt in de tuin om deze te plaatsen. Als je zeker wilt weten dat je ondergrond vlak is, is een vlonder een goede optie. Een houten vlonder staat goed bij je hottub en je stapt met je blote voeten ook meteen op een prettige ondergrond. 

4.Het materiaal van de hottub en de kuip

Je kunt de hottub samenstellen naar jouw persoonlijke wensen. Zo bepaal je met onze configurator makkelijk zelf de kleur kuip, het materiaal – ga je voor 100% natuurlijk, of kies je voor iets meer onderhoudsvriendelijk? – en kun je de behandeling kiezen: met beits bescherm je het hout tegen alle weersomstandigheden. Thermowood is naast beschermend ook vormvast en duurzaam. 

5.Het soort kachel

We verkopen bij Finnwald hottubs met houtgestookte kachels. Hierbij heb je de keuze uit een interne of een externe kachel. Met externe houtkachel heb je meer bewegingsvrijheid in het bad, bovendien zorgt de krachtige kachel ervoor dat je bad snel heerlijk op temperatuur is. Met een interne kachel neemt jouw hottub minder ruimte in in de tuin, je ziet de kachel niet vanaf de buitenkant en de kachel is vanuit het bad makkelijker te vullen.

6.Extra opties

Een basic of box trap. Een houten, glasfiber of geïsoleerde deksel. Hydro- en bubbelsysteem, bekerhouders en hoofdkussens. Met de extra’s opties creëer je een hottub die helemaal aan jouw wensen voldoet. Hier kun je jouw hottub gemakkelijk helemaal zelf samenstellen.

Wil je meer informatie of wil je een hottub kopen om thuis heerlijk te ontspannen? Neem een kijkje bij onze hottubs of neem contact met ons op. We helpen je graag verder bij de aanschaf van een hottub, of kies je toch voor een sauna?