Home · Ronde hottubs

Ronde hottubs

09.08.2024
Blog

Wanneer je je gaat oriënteren op de mogelijkheden van een hottub in eigen tuin, dan kom je er al snel achter dat er aardig wat keuzes gemaakt moeten worden. Ga je voor een hottub met een externe of een geïntegreerde houtkachel? Met hoeveel personen wil je tegelijk van de hottub gebruik kunnen maken? Wil je een hydro- en/of bubbelsysteem? Ook de vorm van de hottub is iets om over na te denken. Ronde hottubs zijn het meest populair, en dat is niet zo verwonderlijk. Ze bieden namelijk meerdere voordelen ten opzichte van hottubs in andere vormen.

Wat zijn de voordelen van ronde hottubs?

Met een ronde hottub profiteer je van:

Ruimtebesparing 

Ronde hottubs zijn uitermate geschikt voor kleinere tuinen; dankzij de circulaire vorm kun zo efficiënt mogelijk gebruikmaken van de ruimte. Het ontbreken van hoeken zorgt er ook voor dat je meer vrije ruimte rondom de hottub overhoudt – zeker als je kiest voor een ronde hottub met geïntegreerde houtkachel. 

360o zitplaatsen 

Het circulaire ontwerp van een ronde hottub creëert een sociale omgeving waarin iedereen zich betrokken voelt bij de groep. In tegenstelling tot bij een vierkante hottub kan iedereen in de hottub elkaar goed zien, wat face-to-face interactie stimuleert. 

Esthetische aantrekkingskracht

De symmetrische, organische vorm van een ronde hottub gaat moeiteloos op in een natuurlijke omgeving en is een visueel aantrekkelijk element dat elke tuin complimenteert. 

Warmtebehoud

De circulaire vorm van een ronde hottub zorgt voor een beter warmtebehoud doordat er geen hoeken zijn waar de warmte uit kan ontsnappen. Het water blijft dus net even wat langer warm. 

Hygiëne

Het design van ronde hottubs bevordert een optimale circulatie van water. Dit helpt bij het voorkomen van algen, bacteriën en schimmels, welke gedijen in stilstaand water.

Onderhoudsvriendelijk

Ronde hottubs zijn makkelijker schoon te maken dan rechthoekige of vierkante hottubs, waar zich vaak vuil in de hoeken ophoopt.

Overtuigd door de voordelen van een ronde hottub?

Bij FinnWald hebben we verschillende ronde hottubs in het assortiment. Bekijk de Vantana hottub met geïntegreerde houtkachel, de Kotka hottub met externe houtkachel en de duurzame Vanamo hottub met acryl kuip en ontdek de mogelijkheden!

FinnWald